info@omsokurmakina.com +90 (364) 234 76 20

Hidrolik Silindirler

Hidrolik silindir, hidrolik enerjiyi mekanik enerjiye dönüştüren ve doğrusal hareket elde etmek amacı ile kullanılan devre elemanlarıdır.Hidrolik pompa tarafından üretilen hidrolik enerjiyi silindir yardımı ile doğrusal ya da açısal harekete dönüştürebilirler.Silindir çapı silindir kuvvetini belirleyen en önemli faktördür.

1) Tek Etkili Silindirler;

Bir yönde iş yaparken, diğer yönde kendi ağırlığıyla veya bir dış etki ile hareket ederler. Tek etkili silindirler milden sızdırmaz olanlar veya piston başından sızdırmaz olanlar diye üretilebilirler.

2) Çift Etkili Silindirler:

Silindir iki yönde iş yapar özelliktedir. Bu tür silindirlerin çalışma hızı ve basınçları imalatçı firma tarafından belirlenir. Taban alanı ile boğaz alanı farklı olduğu için ileri hızı ile geri hızı arasında fark olur. Bunun istenmediği durumlarda çift milli çift tesirli silindirler imal edilebilir.

3) Özel Silindirler

a)Teleskopik silindirler: İmalat gereği küçük boyutlu ve uzun strok gereken durumlarda teleskopik silindirler kullanılabilir. Teleskopik silindirler hem çift etkili hem tek etkili silindirler olabilirler. İç içe geçmiş silindirlerden oluştuğu için az yer kaplarlar. Bu tip silindirler kamyon damperleri, hidrolik sıkıştırmalı çöp kasalarının bunkerleri başta olmak üzere OMS OKUR MAKİNA tarafından tüm ihtiyaçlara özel olarak üretilmekte veya alım satımı yapılmaktadır. b)Döndürücüler; Bazı uygulamalarda belli açıda sistemin döndürülmesi ve tekrar aynı yönde geri gelmesi istenir. Bu durumlarda döndürme grubu hidrolik silindirlere sağlanabilir. Döner tabla hareketleri döner kuleler gibi. c) Tandem Silindirler; Mevcut bir hidrolik sistemde bir silindirin itme kuvvetini önemli oranda artırabilmek için silindir çapını ya da basıncını yükseltilmesinden başka seçenek yoktur. Bunun uygun olmadığı mekanik konstrüksiyonlar da itme kuvvetini artırmak için tandem silindir adı verilen özel bir silindir türü kullanılır. Bu silindir strokları eşit birden fazla silindirin uç uça eklenmesi ile oluşturulur. d) Çift milli silindirler; Bazı uygulama durumların da itme kuvvetleri ile hızların her iki yönde aynı olması istenir. Böyle durumlarda her iki taraftan piston kolu olan silindirler kullanılır.

Makinamız Hakkında Bilgi Almak için Formu Doldurunuz

En kısa sürede sizinle iletişime geçilecektir.